Luottotietorekisteriotteiden aiheettomien kuolinpäivien taustalla olleet virheelliset asiakastiedot korjattu

30.4.2024

Positiivisen luottotietorekisterin luottotietorekisteriotteille päätyneet virheelliset asiakastiedot on korjattu. Virhe aiheutti yksittäisille asiakkaille aiheettoman kuolinpäivämerkinnän luottotietorekisteriotteelle.

Positiiviseen luottotietorekisteriin siirtyneet virheelliset asiakastiedot aiheuttivat joillekin asiakkaille virheellisen kuolinpäivämerkinnän. Virhe näkyi vain heistä kysellyissä luottotietorekisteriotteissa.

Havaittuja virheellisiä tapauksia oli kolmetoista, ja heitä koskenut virheellinen tieto korjattiin heti kun se havaittiin. Lisäksi lähetimme heille kirjeen, jossa kerromme asiasta.

Emme enää ole havainneet uusia virheitä rekisteriin siirtyneessä pohjatiedossa emmekä luottotietorekisteriotteelle välittyneessä tiedossa.

Pahoittelemme asiaa ja siitä aiheutunutta mielipahaa sekä mahdollisia vaikutuksia henkilön luotonsaantiin. Henkilöiden, joiden otteissa on ollut virhe, kannattaa nyt hakea luottoa uudelleen. Näin luotonantajat saavat henkilöstä oikeansisältöisen luottotietorekisteriotteen.

Lue myös

Aiempi uutinen: Luottotietorekisteriotteilla aiheettomia kuolinpäiviä joillakin asiakkailla

Sivu on viimeksi päivitetty 30.4.2024